Alles voor perfect maatwerk

Onze meubelfabriek is uitgerust met alle moderne machines en apparaten die een meubelmaker zich kan wensen. Voor ruwe en fijne bewerkingen, voor grote en kleine producties. Inclusief spuiterij. Hiermee geven onze creatieve vakmannen al uw wensen vorm, van zitbankgeraamten tot wijnrekken.

Schaven

Met onze moderne schaafbank maken wij ruig hout mooi glad. Van vierzijdig schaafwerk tot ingewikkelde profielen. Van kozijnen tot sierlijsten. Van vloerdelen tot plinten. Alles kan, tot een plankbreedte van wel 30 centimeter. Uiteraard blijft het mensenwerk. Zo bekijken we bij elke plank eerst wat de mooiste kant is.

Lijmen

Gelijmde houten onderdelen vormen de basis van vele (half)fabricaten. Denk aan samengestelde tafelpoten, kastdeuren en traptreden. Met onze hydraulische persen verlijmen wij panelen tot een lengte van 5 meter en een breedte van 1,30 meter. Hiervoor gebruiken wij watergedagen houtlijm: topkwaliteit voor elke toepassing en elke houtsoort.

Schuren (tot 135 breed!)

Na het lijmen volgt het schuren. Voor de drie schuurunits uit laten we eerst de schaafas los op volle breedte. Doordat we het hout eerst vlakschaven, is het eindproduct strakker. Met de vlakke hand is dat goed voelbaar. Dit kan ook met bijvoorbeeld oude tafelbladen. Die schuren wij weer als nieuw!

Borstelen

Deze bewerking na het schuren is een optie. Hiermee krassen we de houtnerven subtiel open. Dit geeft een prachtig effect, vooral bij bepaalde lichtval. De mate van borstelen bepaalt u, van licht tot de uitstraling van zwaar verweerde planken. Dit is mogelijk op plaatmateriaal (geborsteld fineer) en massief hout tot wel 1,35 meter breed. Hier zijn wij uniek in.

CNC frezen

Met twee typen computergestuurde freesmachines kunnen wij elke klus aan. De ene heeft balkentafel. Deze is dus ook geschikt voor alle zijbewerkingen, zoals boren en profielen frezen. De andere machine heeft een vlak bed. Deze leent zich goed om plaatmateriaal uit te nesten. Van strakke lijnen tot complexe figuren, in elke gewenste dikte en diepte.

Zagen

Twee hagelnieuwe zaagmachines! Met de ene schulpen we ruw hout tot strakke latten. Ideaal voor bijvoorbeeld planken- en lamellenwanden. Mechanische doorvoer, dus nauwkeurig en snel. De andere zaagstraat is voor het afkorten. Hiermee kunnen we ook meteen een keep in het product frezen. Dat maakt de eindmontage nog een stapje makkelijker. Een kruisverband voor een plafond bijvoorbeeld: in elkaar passen, ophangen en klaar.

Spuiten

In onze eigen spuiterij behandelen wij zowel eigen creaties als aangeleverde producten. Van tafeldisplay tot servicebalie: alles kan elke kleur krijgen. Ons specialisme is beitsen en lakken. Vooral beitsen steekt nauw: de voorbehandeling, het houtsoort en de manier van aanbrengen bepalen het resultaat. Het wordt precies zoals u wenst.

Stofferen

Van stoelen in winkels tot krukken in horeca. Van scrumplekken in kantoren (inclusief bijpassende tv-wand) tot akoestische panelen in het conservatorium. In ons atelier bekleden wij alles! U of de architect bepaalt de stof, wij doen de rest. Ook door u aangeleverde producten geven wij een mooi zacht jasje. Ambachtelijk werk, hoogwaardig resultaat.

Stel ons uw vraag